Zahrajte sa s kravičkou

20.03.2018 00:00

Zahrajte sa s kravičkou

Chcete, aby vaša ratolesť trávila čas za počítačom zmysluplne? Namiesto nekonečného sledovania videí a rozprávok ponúknite svojim deťom trochu edukácie. Dá sa to aj zábavnou formou.

ADOPTUJ KRAVIČKU je projekt Mliečneho fondu, financovaný slovenskými prvovýrobcami a spracovateľmi mlieka. Jeho cieľom je zvýšenie spotreby mlieka a mliečnych výrobkov pôvodom zo Slovenska, ako aj rozšírenie povedomia o slovenských farmároch a ich neúnavnej práci okolo hospodárskych zvierat.

Slovenskí poľnohospodári ponúkli na adopciu vyše 10 000 slovenských kravičiek. Spolu s vaším dieťaťom si aj vy môžete jednu adoptovať a následne sa s ňou hrať v nekonečnej hre formou web aplikácie na www.adoptujkravicku.sk. Na stránke nájdete mapu s názvami mliečnych fariem, ktoré sa do celoslovenskej kampane zapojili. Stačí si z jednej z nich vybrať kravičku, dať jej meno a nakúpiť mlieko či mliečne výrobky pôvodom zo Slovenska. Keď po registrácii zadáte vo web aplikácii čiarové kódy z nich, systém vygeneruje Rodný list kravičky. Tým potvrdí virtuálnu adopciu a kravička je „vaša“. Za opätovný nákup mliečnych výrobkov sa vami zadané EAN kódy premenia na virtuálne dukáty, ktoré umožnia urobiť kravičku šťastnou. Deti sa s ňou môžu hrať, starať sa o ňu, kŕmiť, česať a jedenkrát v roku ju aj osobne navštíviť priamo na farme, z ktorej pochádza. 

Vďaka kampani deti zistia, že mlieko sa v škatuli v obchode neobjaví len tak. Je za tým tvrdá práca farmárov, ktorí sa o zvieratá celoročne starajú. Takýmto zábavným spôsobom ich zároveň učíme, aby pili mlieko a konzumovali mliečne výrobky. Aké? Samozrejme, tie zo Slovenska!

Koordinátormi projektu sú Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka a Slovenský mliekarenský zväz. www.slovenskemlieko.sk.