Tipy na sezónnu garden party

11.07.2022 22:12

Po horúcom teple nie je nič uspokojivejšie, ako stráviť popoludnie pod šírym nebom medzi blízkymi a to je ten správny čas na garden party. Pred usporiadaním párty si však musíte premyslieť niekoľko vecí : aká bude výzdoba, aké jedlo budete ponúkať a koho pozvete. Každý predsa má rád garden párty a my máme pre vás pár tipov, ako usporiadať tú najlepšiu! 

Dajte sa do pohody!

Každý dobrý plánovač večierkov vám povie, že pohodlie vašich hostí by malo byť vašou najvyššou prioritou. Ak sa stretávate počas dňa, uistite sa, že máte posedenie v tieni. Ak je večer, sviečky z citronely a repelent sú nevyhnutnosťou. Pred plánovaním si určite naštudujte aké bude počasie, nech ste pripravený na všetko. Majte vždy po ruke dáždniky alebo slnečníky a pre prípad núdze deky a šály. Je dôležité, aby sa vaši hostia cítili v úplnom pohodlí, aby im nebolo ani veľmi teplo ani zima. Regulovať počasie nevie nikto, ale pripraviť sa naňho vie každý!

Dekorácie a výzdoba

Pokiaľ ide o dekorácie, niekedy je menej viac. Najkrajšou výzdobou každej garden párty je predsa záhrada. Nechajte vyniknúť krásu vašich kvetov, stromov a rastlín. Dopredu ju upravte a postarajte sa, aby boli rastliny zarezané a živé. Pri večerných garden párty je najkrajšou dekoráciou nočná obloha plná hviezd. Ako sa ju dá však vylepšiť?

Vianočnými svetielkami! Vytiahnite krabicu s vianočnými ozdobami a vezmite jednofarebné svetlá. Môžete ich dať na stôl, plot alebo spustiť zo stromu. Nielen vám krásne osvetlia prostredie, ale zároveň vám dodajú potrebnú atmosféru. Čo sa týka stolovania, odporúča sa nepoužívať papierový dekor, môže vám odletieť alebo zmoknúť. Navrhujeme používať porcelánové taniere a riad, látkové obrusy a plastové opakovane používateľné poháre.  

Podávajte sezónne menu

Inšpirujte sa sezónou. Začiatok párty je vždy príjemný, keď si dáte drink so sviežim a sezónnym ovocím alebo limonádu s čerstvými lístkami mäty či levandule. Pre  pánov pripravte malý sud piva. Nemusíte sa starať o nosenie plechoviek, pretože si páni budú pivo čapovať sami. Pokiaľ ide o jedlo, nemusí byť drahé ani luxusné, dôležité je, aby vašim hosťom chutilo! Servírovanie je mnoho krát omnoho dôležitejšie. Nezabúdajte, že musíte pripraviť z každého rožku trošku; niečo sladké, slané a pre horkokrvných, aj ostré.

Zapojte sa do hier

Garden párty je ideálny čas na to, aby ste v sebe zobudili svoje vnútorné dieťa. Aj keď môžete mať párty bez detí, pripravte svojim hosťom vtipné rekvizity na fotenie – možno vás prekvapí, koľko hostí sa s nimi bude chcieť fotiť. Záhradné spoločenské hry sú obrovským hitom u hostí všetkých vekových kategórií. 

Držte sa klasiky, ako je limbo a kolky, a investujte do kvalitných drevených súprav (nikto nemá rád, keď sa v záhrade nachádzajú kúsky odporného plastu!). Klasické drevené spoločenské hry na záhrade budú pôsobiť sofistikovanejšie a vydržia roky. Kroket je ideálna hra pre záhradnú párty, aj keď obrovská jenga veža vyzerá tiež pekne lákavo. Nezabudnite vyložiť pohodlné ležadlá pre divákov. Ďalej sa môže hrať aj badmintom, frisbee, twister alebo ping pong. Pre večernú garden párty existuje množstvo stolových spoločenských hier, ktoré vám spríjemnia chvíle a zabezpečia zábavu.

Majte veci pod kontrolou

Hudba je nevyhnutnosťou! Nezabudnite však skontrolovať miestne zvukové nariadenia, aby ste udržiavali hlasitosť v norme. Dopredu si vytvorte playlist s pesničkami, ktorý bude mať viac ako 4 hodiny. Odporúčame si zvoliť klasiku, pretože klasikou človek nikdy nič nepokazí. Môže sa stať, že vaši hostia majú rôzne hudobné preferencie, avšak hudba, s ktorou ste vyrastali, vás všetkých spája. Pred ukončením  párty nezabudnite na upratovanie. Musíte vedieť odhadnúť ako dlho vám to bude trvať. Ak sa rozhodnete nechať upratovanie na ráno, uistite sa, že v noci vás neprekvapí búrka.

 TIP : dr Gerard pre každú párty!

Prípravy na večierky alebo párty sú veľmi dôležité. Každý chce mať všetko tip top naplánované; od výzdoby, cez posedenie, zábavu po pohostenie. Jedným z najdôležitejších prvkov každej párty je jedlo, a čo by to bolo za večierok bez niečoho sladkého? Trubičky Rolls od dr Gerarda sú tou správnou voľbou! Ich lahodná chuť zabezpečí, že každý váš hosť sa po nich v momente vrhne. Trubičky z krehkého vaflového cesta sú plnené krémovou náplňou v štyroch rôznych príchutiach – lahodné arašidy, poctivé kakao a mliečna smotana, mliečny kakaový krém alebo exotický kokos. Tomu sa hovorí dobrota. Hodia sa ku každej kávičke alebo čaju a vďaka a ich praktickému obalu ich stačí iba rozbaliť a môžete rovno servírovať. Produkty a sladkosti od dr Gerarda dostať v obchodných reťazcoch alebo na e-shope. Viac informácii na www.drgerard.sk