Thermalpark Dunajská Streda oslavuje 50. výročie

27.06.2023 17:26

Uprostred Žitného ostrova sa rozprestiera Thermalpark Dunajská Streda, ktorý patrí medzi najnavštevovanejšie termálne zariadenia na Slovensku. Práve vďaka termálnej vode a jej blahodarným účinkom, kvalitným službám a modernému areálu je pre návštevníkov ideálnym miestom pre oddych a zábavu. Vedeli ste však, že Thermalpark pred päťdesiatimi rokmi začínal ako nenápadne kúpalisko s jedným bazénom?

TEKUTÉ ZLATO V PODOBE TERMÁLNEHO PRAMEŇA

História Thermalparku Dunajská Streda je úzko spätá s narastajúcou popularitou termálnych vôd v susednom Maďarsku. Vedenie Dunajskej Stredy sa nechalo inšpirovať spomínaným trendom zo zahraničia, čo viedlo k vytvoreniu kúpaliska s termálnou vodou. Po úspešnom skúšobnom vrte sa v pomerne krátkom čase na juhu Slovenska objavil termálny prameň s obsahom jódu, brómu a iných potrebných minerálov, vďaka čomu si v lete 1973 mohli návštevníci na Slovensku vyskúšať revitalizačné účinky termálnej vody aj na vlastnej koži.

 

Z MALÉHO KÚPALISKA MODERNÝ TERMÁLNY RAJ PRE RODINY

Počas prvej letnej sezóny prekročilo brány malého kúpaliska niekoľko desiatok tisíc ľudí, pričom počet návštevníkov sa v ďalších sezónach len zvyšoval. 

Obrovský záujem verejnosti podnietil vedenie k vybudovaniu ďalších bazénov a k postupnému rozvíjaniu areálu. V nasledujúcom období mohli návštevníci využiť aj budovu balneoterapie a kúpeľnej liečby, fínsku saunu, masáže, športové či detské ihriská, samozrejmosťou boli aj stánky s občerstvením a reštaurácia. Dnešná podoba Thermalparku Dunajská Streda v nevídanej miere prekonala pôvodnú víziu zakladateľov spred polstoročia. Z nenápadného kúpaliska s jedným bazénom vyrástol v priebehu piatich desaťročí moderný komplex, ktorý dokáže naplniť túžby mladých, starých, rodín aj jednotlivcov.

DOKONALÉ MIESTO PRE ODDYCH

V súčasnosti sa Thermalpark Dunajská Streda rozprestiera na ploche 18 hektárov, kde návštevníci nájdu 6 vonkajších a 4 vnútorné bazény s termálnou vodou. Zaujímavosťou je aj oddychovo-zábavná zóna v podobe prírodného jazera na kúpanie, ktoré je ideálnym miestom pre vykonávanie vodných športov, ale aj rôznych zábavných atrakcií. Súčasťou prírodného jazera je aj vodný zážitkový park Wibit, ktorý sa tento rok rozrástol o nové zaujímavé prvky. Malých návštevníkov poteší detský bazén so šmykľavkou, ale aj pestrý program pod vedením skúseného animačného tímu. Na nadšencov adrenalínu čaká atraktívna veža so 7 toboganmi, ktorá je pre návštevníkov Thermalparku DS zadarmo. Na svoje si prídu aj fanúšikovia športu, ktorí ocenia multifunkčné ihrisko či možnosť zahrať si  plážový volejbal,  stolný tenis alebo vonkajší šach. Areál ponúka aj možnosť ubytovania v hoteli, ak však radi zbierate prázdninové dobrodružstvá, určite vás osloví celoročný moderný kemp s vynoveným sociálnym zariadením, kuchynkou, altánkom na grilovanie a s výhľadom na prírodné jazero. 

Samozrejmosťou sú kvalitné služby a široká ponuka občerstvenia. Ak milujete leto, slnko, vodu a zážitky, ktoré stoja za to, príďte si s Thermalparkom Dunajská Streda užiť 50. letnú sezónu! Pri príležitosti výročia a otvorenia sezóny sa 23. júna 2023 môžete tešiť aj na nezabudnuteľné nočné kúpanie so skvelou hudbou a svetelnou šou. Otváracia doba Thermalparku Dunajská Streda je denne od 9.00 - 21.00. Viac informácií nájdete na www.thermalpark.sk

 

 

Fotogaléria: THERMALPARK DUNAJSKÁ STREDA OSLAVUJE 50. VÝROČIE

Záznamy: 1 - 4 zo 7
1 | 2 >>