Prebúdzajte sa každý deň s krásnymi a vyživenými vlasmi

09.06.2023 16:11

Pred spaním je veľa z nás zvyknutých dodržiavať určitú rutinu, pri ktorej doprajeme svojej pokožke potrebnú starostlivosť a hydratáciu. Čo ale naše vlasy? Práve na ne môžeme často zabúdať, pritom si zaslúžia minimálne rovnakú pozornosť ako naša pleť. Zaraďte do svojej predspánkovej rutiny aj starostlivosť o vašu korunu krásy. Pomôcť vám môže novinka Gliss Night Elixir.

 

Ako sa pred spánkom postarať o vlasy?

 

Vlasy môžu byť počas celého dňa preťažované. Stoja za tým naše zásahy, ako česanie, používanie vlasových žehličiek alebo stylingových produktov. Preto im treba po celom dni venovať pár minút svojho času a dopriať im tú správnu vlasovú kozmetiku. Vaše vlasy sa vám poďakujú. Základom je vziať večer do ruky hrebeň alebo kefu a vlasy riadne prečesať. Často práve na túto kľúčovú činnosť mnohé z nás zabudame. To však neplatí pre kučeravé kadere. Neodporúča sa totiž kučery česať suché, vlasy by to zbytočne poškodilo a polámalo. Preto je dobré česať ich napríklad pri umývaní, keď sú mokré. Podľa kaderníčky Daniely Culkovej z kaderníctva Krobs's je potrebné takým vlasom dopriať potrebné živiny. „Kučeravé vlasy sú od prírody veľmi suché. Preto by som sa nebála používať silnejšie prípravky alebo mastnejšie produkty, ktoré dokážu vlasy vyživiť,“ dopĺňa.

 

Najväčší hriech je však ísť spať s mokrou hlavou. Určite nechajte vlasy pred spaním do postele poriadne preschnúť alebo použite fén a celý proces urýchlite. „Vo vlhku sa dobre darí kvasinkám, a to môže zapríčiniť aj vznik lupín. Zarábate si tým na kožné problémy, ktoré sa nemusia prejavovať len na hlave, ale aj rôzne po tele. Navyše sa počas spánku občas hýbeme. Trenie mokrých vlasov o vankúš spôsobuje ich poškodenie a lámanie,“ varuje Culková.

Ženy s krátkymi vlasmi to majú v noci jednoduchšie. Nemusí sa trápiť s copmi alebo zaplietaním. Ráno však na druhú stranu často bojujú s preležaním, a preto musia siahnuť po féne či žehličke na vlasy. Iné to je v prípade polodlhých a dlhých vlasov. „Pri dlhých vlasoch je starostlivosť veľmi individuálna, ale rozhodne nie je dobré chodiť spať v drdole alebo s pevne utiahnutým copom, aj to môže vlasy ničiť,“ odporúča Culková.

 

Využite spánok na regeneráciu vlasov

 

Pred spaním by sme tiež mali dopriať vlasom výživu v podobe vlasových olejov alebo sér, ktoré im počas noci dodajú potrebné živiny a lesk. Vyskúšať môžete aj úplnú novinku Gliss Night Elixir. Ide o bezoplachovú nočnú kúru, ktorá ochráni vaše vlasy počas spánku a dodá im zdravý vzhľad. Gliss Night Elixir obsahuje inovatívne zloženie HAPTIQ. Počas noci HAPTIQ preniká hlboko do vlasových vlákien a vytvára nové mikrospojenia, ktoré okamžite posilňujú vlasovú štruktúru. Zloženie navyše podporuje tvorbu keratínu a dlhodobo ho uchováva vo vlasoch. Vďaka nemu majú vlasy pevnejšiu štruktúru a stávajú sa odolnejšími a pružnejšími. Výsledkom jemnej, ale veľmi účinnej starostlivosti sú zacelené končeky a vyhladené vlasové vlákna.

 

Gliss Night Elixir prichádza v troch variantoch presne pre vaše potreby:

  • Najintenzívnejší zlatý variant s výťažkami z čiernych perál pre hĺbkovú regeneráciu a obnovu silne poškodených vlasov. Vlasy sú ráno hydratované a dobre vyživené.
  • Stredný ružový variant pomáha so zacelením rozštiepených končekov. Vďaka iónovému komplexu sú vlasy zdravé a lesklé.
  • Posledným variantom je modrá fľaštička s hyalurónovým komplexom pre normálne až suché vlasy. Ráno sú vlasy hebké a ľahko hydratované.

 

Všetky tri varianty sú dostupné za odporúčanú cenu 8,99 €.

Pre správny účinok stačí do mokrých alebo suchých vlasov tesne pred spánkom aplikovať dve až štyri dávky vami zvoleného Gliss Night Elixir. Vďaka ľahkému zloženiu nezanecháva lepivý pocit a ihneď sa vstrebe do vlasového vlákna. Nemusíte sa tak báť, že by produkt zanechal škvrny na vankúši. Ráno potom stačí vlasy jednoducho prečesať. Vyskúšajte nový Gliss Night Elixir a prebúdzajte sa s krásnymi a regenerovanými vlasmi.

 

 

Na správnu vlasovú regeneráciu však nestačí iba dobrá kozmetika. „Určite by som nepodceňovala kvalitu spánku. Dobrý spánok je dôležitým faktorom pre obnovu vlasových vlákien, pokiaľ nám chýba alebo sme v strese, následkom môže byť aj padanie vlasov,“ dodáva Culková.