Nový Somat Excellence 4v1 – záruka čistého riadu a až 20 % úspory energie

27.09.2023 17:55

Často počúvame, že najväčšími žrútmi elektrickej energie sú domáce spotrebiče, ako chladničky, práčky alebo umývačky riadu, ktoré používame veľmi frekventovane. Pritom práve pri umývaní riadu v umývačke sa dá ušetriť, a to s použitím ECO programov, ktoré šetria vašu peňaženku rovno dvakrát. ECO programy umývajú riady síce dlhšie ako krátke cykly, ale počas umývania spotrebujú menej vody aj energie. Nie všetky umývacie prostriedky sú však pre tieto programy vhodné. Dôležité je vybrať tie, ktoré váš riad skvele umyjú aj pri nižších teplotách.

Práve nové kapsuly Somat Excellence 4v1 sú tou správnou voľbou. Ich zloženie pomáha hĺbkovo čistiť usadenú mastnotu, zaistí dokonalý lesk, chráni chúlostivý riad proti korózii a stará sa o umývačku. 

S použitím kapsúl Somat Excellence 4v1 počas ECO umývacích cyklov docielite čistý riad a až 20 % úspory energie.

 

Nebojte sa používať ECO programy

V dnešnej dobe sa stále viac ľudí zamýšľa nad tým, kde a ako ušetriť rodinný rozpočet. Možností je mnoho. Pokiaľ vlastníte umývačku riadu, ponúka sa možnosť zvoliť ECO umývacie cykly, ktoré šetria vodu aj energiu. „ECO programy sú osvedčenou cestou pre zníženie spotreby vody a energie, čo sa premieta aj do nižších nákladov v domácnostiach. Kombinácia ECO programu a správneho prípravku je však kľúčová. Často sa stretávam s chybnými názormi, že ECO programy sú dlhé, preto musia využiť viac vody a energie alebo, naopak, prípravky pri nízkej teplote neumyjú všetko. Pri správnom použití prostriedkov je však možné dosiahnuť dostatočnú čistotu a zároveň znížiť náklady na umývanie,“ dopĺňa odborník Pavel Zedníček z Inštitútu cirkulárnej ekonomiky.

 

Niektorí ľudia môžu mať tiež obavy z toho, že sa tableta pri použití ECO programov plne nerozpustí a zanechá tak na riade nevzhľadné šmuhy a škvrny. Je potrebné teda zvoliť vhodné produkty, ktoré sa rozpustia aj pri teplote okolo 50 stupňov a váš riad tak dokonale umyjú. Nové kapsuly Somat Excellence 4v1 ponúkajú hneď štyri funkcie: hĺbkové čistenie, odstránenie pripálených usadenín z riadu, ochranu chúlostivého riadu a starostlivosť o umývačku. Tablety Somat sú navyše špeciálne vyvinuté pre krátke ECO programy s nízkou teplotou. V umývačke sa teda rýchlo rozpustia a nezanechávajú na riadoch žiadne nechcené nečistoty.

 

Prémiové kapsuly Somat Excellence 4v1 v sebe kombinujú práškový umývací prostriedok a 3 pevné gélové komory. Obal tabliet je celý biologicky odbúrateľný a 100 % rozpustný vo vode. Dosiahnite vynikajúcu čistotu a lesk bez výčitiek k životnému prostrediu a ušetrite až 20 % nákladov na energie.*

 

Ako postupovať pri umývaní riadu v umývačke?

Mnoho ľudí riad pred vložením do umývačky ešte oplachuje teplou vodou. Tým však dochádza k zbytočnému plytvaniu vody i energie. Ako teda správne postupovať pri umývaní riadu, pokiaľ chceme ušetriť?

Riad naozaj nie je potrebné oplachovať, iba ho očistite od zvyškov jedla, ktoré by mohli spotrebič zapchať. Pokiaľ máte aj napriek tomu nutkanie riad pred vložením do umývačky umyť, použite radšej studenú vodu. Následne riad naskladajte do umývačky tak, aby sa voda dostala naozaj všade. Snažte sa umývačku naplniť celú a využiť priestor na maximum, inak sa vám celý umývací proces zbytočne predraží. Potom vložte kapsuly Somat Excellence 4v1, zvoľte ECO program a dokonale čistý a lesklý riad máte zaručený.

 

*Pri prepnutí z normálneho na ECO program.