Novinka v boji s príznakmi sennej nádchy

30.06.2016 19:38
Alergiami trpia až 2 milióny Slovákov a počet pacientov sa neustále zvyšuje.  Jedná sa o ochorenie celého organizmu, ktorý neprimerane reaguje na niektoré látky z vonkajšieho či vnútorného prostredia – alergény (potraviny, lieky, srsť zvierat či pele najrôznejších rastlín a drevín). Za vznikom alergií stoja rôzne faktory. Prostredie, v ktorom žijeme, priemyselne či cigaretami znečistené ovzdušie alebo atopia – dedične podmienený sklon k alergii. Za vznikom alergií môže stáť tiež obezita alebo výživa, ktorú prijímame. Faktorov je mnoho – predpokladá sa, že v roku 2025 bude žiť až polovica populácie v mestách, čo bude mať značný vplyv na ďalší nárast počtu alergikov a astmatikov.
Inovatívna pomoc v boji s príznakmi alergie
 
Najefektívnejším spôsobom, ako sa vyhnúť sprievodným príznakom alergie, je vyhýbať sa alergénom. Ak trpíte alergiou na jeden druh potravy, nie je to až také zložité. V omnoho náročnejšej situácii sa ocitajú ľudia trpiaci napríklad alergiou na peľ. Drobné peľové zrnká sa ľahko dostanú vdýchnutím na sliznicu nosa a do očí. Život alergika počas peľovej sezóny je tak sprevádzaný zápalom spojiviek, kašľom, nádchou, ekzémom a v niektorých prípadoch aj astmou. V posledných rokoch pomáha zmierniť príznaky alergie prírodný imunomodulátor EpiCor® ktorý bol vyrobený v USA a na Slovensku je zatiaľ málo známy. Za vznikom tejto jedinečnej patentovanej účinnej látky stojí náhoda. Zamestnanci, ktorí pracovali vo výrobe s fermentovanými výrobkami,  si v porovnaní s pracovníkmi v kanceláriách nečerpali takmer žiadne náhradné voľno z dôvodu práceneschopnosti. Ich zamestnávateľ preto zrealizoval štúdiu, v ktorej sa snažil prísť na to, prečo sú pracovníci z kancelárií chorľavejší než zamestnanci pracujúci vo výrobe. Skúmali  imunitný systém zamestnancov a výsledky všetkých prekvapili – ľudia pracujúci vo výrobe mali na slizničných povrchoch omnoho vyššie hladiny tzv. sekrečných protilátok IgA. Tieto protilátky sa vyskytujú v sekrétoch, ako sú napríklad sliny alebo slzy, a tiež sa vyskytujú na slizniciach, a ich hlavnou úlohou je ochrana proti infekciám. Tiež sa zistili ďalšie pozitívne zmeny v imunitnom obraze u pracovníkov vo výrobe, v porovnaní s pracovníkmi spoza kancelárskych stolov.  Po rokoch klinických štúdií zameraných na účinnosť  a bezpečnosť  EpiCoru na ľudský organizmus sa  tento výživový doplnok dostal na trh. EpiCor® je prírodný imnomodulátor, ktorý posilňuje imunitný systém a  tiež pomáha v boji s alergiami. 
Čo je Epicor®? 
Prírodný imunomodulátor EpiCor® je patentovaná zmes makronutrientov s obsahom proteínov, vláknin, betaglukánov, mastných kyselín, aminokyselín, antioxidantov a mikronutrientov - vitamínov (hlavne skupiny B) a minerálov. EpiCor® posilňuje imunitu a zároveň tlmí prejavy sennej nádchy. 
EpiCor® a alergie
EpiCor® významne znižuje počet dní s opuchom sliznice nosa v peľovej sezóne, uľaví aj od ostatných príznakov alergie a pomáha ľahšie zvládnuť alergickú sezónu ako doplnok k liečbe predpísanej alergológom. Ak trpíte sennou nádchou, účinná látka EpiCor® dokáže zredukovať počet dní s opuchom sliznice nosa až o 43 %! Je klinicky preukázané, že EpiCor® znižuje hladinu protilátky IgE v krvi. Táto protilátka je hlavnou príčinou alergických reakcií.   Jedna z viacerých štúdií týkajúcich sa pozitívneho účinku EpiCoru® ukázala, že alergici užívajúci EpiCor® museli siahnuť po tzv. záchranných liekoch menej často, ako pacienti užívajúci placebo, a príznaky alergie sa im výrazne zmiernili. Výživový doplnok RINIMUN 500 obsahuje účinnú látku EpiCor® a dobre vstrebateľnú formu zinku. Prípravok vo forme kapsúl je vhodný pre dospelých a deti od 3 rokov. Užíva sa raz denne a je vhodný aj na dlhodobé užívanie. Odporúčaná cena v lekárni je 14,99 €. Viac informácií na www.rinimun.sk
 
 
 
 

 

Kontakt

Dámsky klub admin@damskyklub.sk