Domáce farbenie vlasov: ľahko a s dokonalým výsledkom

27.06.2023 17:49

Túžite po zmene? Oživenie farby môže byť jednou z možností. Nemusíte však hneď chodiť ku kaderníkovi. Skúste to sama v pohodlí svojho domova! S našimi tipmi a trikmi dosiahnete tie najlepšie farebné efekty, a to jednoducho, rýchlo a nekomplikovane. Pomôžu vám ošetrujúce farby na vlasy Palette Intensive Color Creme.

Domáci recept na perfektne zafarbené vlasy

Každá z nás chce mať dokonale krásne vlasy. Základom je správna každodenná starostlivosť, avšak nešetrným farbením môžeme svoje vlasy výrazne a na dlhú dobu poškodiť. Následná náprava je potom komplikovaná a zdĺhavá. Vhodné je preto byť opatrná pri domácom farbení.

 

Najskôr sa zamyslite nad tým, čo je vaším cieľom. Chceli by ste oživiť svoj účes a zostať pritom čo najviac prirodzená? Alebo chcete úplne zmeniť farbu svojich vlasov? Ak hľadáte radikálnu zmenu, odporúčame vám docieliť finálnu farbu postupne. Vždy dodržujte toto pravidlo: nie viac ako dva odtiene tmavšie alebo svetlejšie oproti pôvodnej farbe vašich vlasov. Je to lepšie pre štruktúru vlasov a naviac si môžete na nový účes postupne zvyknúť a vyhnúť sa tak nepríjemnému prekvapeniu. Nezabudnite, že dlhotrvajúca farba je naozaj dlhotrvajúca. Preto si ušetrite sklamanie a všetky kroky vopred dobre premyslite.

 

Výber tej správnej farby

Poznáte ten pocit, keď stojíte v drogérii pred plným regálom farieb na vlasy a netušíte, po ktorej siahnuť? Cieľom väčšiny žien je dlhotrvajúci efekt bez zničených vlasov a so zakrytím šedín. To všetko vám zaistia farby na vlasy Palette Intensive Color Creme s vylepšenou, ešte viac ošetrujúcou receptúrou pre dlhotrvajúci a intenzívny farebný výsledok. 

Zloženie s vysoko intenzívnymi pigmentmi preniká hlboko do vlasov, vďaka čomu ich chráni proti vyblednutiu. Výsledkom je tak dlhotrvajúca intenzita farby po niekoľko týždňov a 100 %* krytie šedín. Nová MULTI-CARE receptúra vďaka keratínu, panthenolu a regeneračnému séru navyše chráni vaše vlasy a poskytuje im komplexnú starostlivosť počas farbenia aj po ňom. Už žiadne kompromisy medzi dlhotrvajúcou intenzitou a starostlivosťou. Príjemný zážitok z domáceho farbenia dodá aj jemná vôňa samotnej farby. Na nepríjemný chemický zápach tak môžete zabudnúť.

Bojíte sa výberu toho správneho odtieňa? Aj na to má Palette Intensive Color Creme odpoveď. Po novom teraz na krabičke nájdete QR kód, ktorý stačí jednoducho naskenovať vaším fotoaparátom v smartfóne a odtieň môžete úplne bezpečne vyskúšať priamo na sebe. Skúste napríklad nové popolavé odtiene pre blond alebo hnedé vlasy, ktoré sú teraz veľmi trendy.

 

Ako na to?

Najskôr pripravte svoju hrivu. Odborníci odporúčajú, aby ste svoje vlasy jeden až dva dni pred farbením neumývali. Farba totiž lepšie preniká do mastnejšej vlasovej štruktúry. Pred samotným farbením vlasy dôkladne prečešte, aby ste z nich odstránili zvyšky stylingových prípravkov. Rozdeľte ich základnou krížovou cestičkou. To znamená od jedného ucha cez temeno k druhému uchu a od čelných partií cez temeno k tylovej partii. Vlasy neumývajte ani nevlhčite. Farba sa väčšinou aplikuje na suché vlasy.

Pred farbením si všetko pripravte. Okrem samotnej farby na vlasy taktiež ochranné rukavice, vhodný štetec a misku na miešanie farby. Aby ste predišli nechcenému zafarbeniu oblečenia, oblečte si staré tričko alebo si cez plecia prehoďte starý uterák. Ochráňte aj povrchy v kúpeľni.

Nikdy nezabudnite na návod! Dôkladne si ho prečítajte a riaďte sa ním v každom kroku.

 

Farbu nanášajte systematicky po sekciách a prameň po prameni. Len tak docielite rovnomerné nanesenie farby. Vo väčšine prípadov začnite farbu nanášať odzadu. Najlepšie je začať od krku a postupovať od temena hlavy nahor a potom prejsť k predným partiám. 

Farbenie vlasov v zátylku môže byť zložité a môže sa stať, že nejaké miesto vynecháte. Majte preto poruke ručné zrkadlo a skontrolujte, či ste si naozaj nafarbili všetky vlasy. Vždy tiež ako prvé začínajte s odrastami, potom postupujte do dĺžok a až na samotný záver zafarbite končeky. Pokiaľ máte prešedivené vlasy okolo spánkov a nad čelom, začnite farbiť od predných partií, aby mala farba dlhší čas na to, aby sa mohla uchytiť na vlasoch. Po nanesení farby je dobré vlasy prečesať hrebeňom, čím predídete nerovnomerným farebným výsledkom spôsobeným navrstvením farby v určitých miestach.

Keď máte farbu nanesenú, nastavte si budík, aby ste ju zmyli v správny čas. Aj tu sa hodia rukavice, ktoré ste použili počas farbenia. Je dôležité z vlasov a z hlavy dostať všetku farbiacu zmes. Spoznáte to tak, že odtekajúca voda bude úplne číra. Ak bude čo i len jemne sfarbená, pokračujte vo vymývaní. Keď sa vám podarí dostať všetku farbiacu zmes z vašich vlasov, použite ošetrujúcu masku.

 

Prvé odrasty sú na svete


Všimli ste si prvé odrasty? Nebojte sa, nemusíte hneď farbiť všetky vlasy na hlave. Siahnite po Palette Root Retouch, vďaka ktorému sa instantne zbavíte nežiaducich odrastov. Ide o jednoduché a rýchle riešenie, ktoré zakryje odrasty, ale zároveň vlasy nijako nezaťaží. Kompaktný púder obsahuje vysoko koncentrované pigmenty, ktoré sa postarajú o intenzívny, no prirodzený farebný výsledok a docielia dokonale zafarbenie odrastov už počas niekoľkých sekúnd. Odrastené vlasy vďaka nemu perfektne splynú so zvyškom vlasov, a tak vám zaručia prirodzene vyzerajúci vzhľad až do ďalšieho umytia šampónom. Funguje na rovnakej báze ako púder na tvár, a to aj vďaka aplikátoru vo forme hubky, ktorá umožní naniesť produkt rovnomerne a úplne bez ťažkostí presne tam, kde potrebujete. Je odolný aj voči potu a počasiu, teda sa skvele hodí aj na letnú dovolenku.

 

 

*Až 100 % krytie šedín, okrem zosvetľovačov a odtieňov 12-46, 7-65.