Chcete sa do leta pýšiť štíhlejšou postavou?

06.05.2021 10:32

Poradíme, ako na to!

Žiadne drastické zmeny, pomaly, krok za krokom začnite formovať vaše telo, aby ste sa mohli už o niekoľko týždňov pochváliť atraktívnejším zovňajškom. Čo by ste mali v prvom rade urobiť?

Nehladujte, doprajte si vyvážené jedlo

Chcete zhodiť nejaký ten kilogram? Väčšine ako prvé napadne zredukovať čo najviac počet porcií, nevečerať, či dokonca držať hladovku. Na takéto „rýchle recepty“ zabudnite, môžete si tým ešte viac uškodiť a hoci možno v prvých dňoch niečo zhodíte, jojo efekt si na vás počká za rohom. Rozumnejšie je stravovať sa v pravidelných intervaloch a v primeranom množstve. Čo môžete urobiť, je nahradiť jedno alebo viac jedál denne proteínovým kokteilom Formula 1 a dopriať si počas dňa aj iné nutrične vyvážené jedlo. Dbajte na pravidelný prísun jedla – najmenej päťkrát denne. Takto sa vyhnete vlčiemu hladu vo večerných hodinách a telo si vytvorí návyk, takže na seba nenabalí každé sústo, ktoré si dáte.

Vyvážená strava je stávkou na istotu

Zabudnite na drastické diéty, mohli by na vašom tele napáchať ešte väčšie škody. Ak chcete uspieť, dbajte na príjem vyváženého jedla, dopriať si môžete napríklad výživný nápoj Formula 1, ktorý možno zaradiť aj do svojho každodenného jedálnička. V rámci stravy je dôležité znížiť príjem sacharidov, ktoré sú ukryté v mnohých jedlách a nápojoch, pod 50 gramov denne. Zároveň však dbajte na dostatočný príjem bielkovín a zdravých tukov. Ryžu, biele pečivo či sladkosti nahraďte zeleninou a potravinami bohatými na bielkoviny, ktoré vás zasýtia na dlhší čas. Takýto pomer živín vám pomôže už po pár dňoch dostať telo do stavu, ktorý zrýchli váš metabolizmus a prinúti telo redukovať uložené tukové zásoby. Akonáhle v jedálničku znížite príjem sacharidov, ktoré bunky využívajú ako preferovaný zdroj energie, organizmus začne využívať energiu z tukových zásob. A o to presne ide!

Pitný režim je súčasťou redukcie hmotnosti

Málo pijete? Je najvyšší čas to zmeniť. Pitie čistej vody je dôležité nielen pre hydratáciu pokožky či správne fungovanie tela, ale aj pre odplavovanie škodlivín a toxických látok. Nedostatočný pitný režim či príliš veľa sacharidov v jedálničku vedie k zadržiavaniu vody v tele a jej ukladaniu do tukových tkanív. Keď si ustrážite svoj pitný režim a znížite príjem sacharidov, zredukujete tak objem zadržiavanej vody. A koľko tekutín vlastne telo potrebuje? Na 10 kg telesnej hmotnosti by sme mali vypiť denne 0,3 – 0,4 litra vody, to znamená, že žena vážiaca 70 kg by mala denne vypiť 2,1 – 2,8 litra denne. Najideálnejšou na pitie pritom vždy bude čistá voda.

Proteíny ako maškrta

Máte chuť na sladké, no nechcete ohroziť svoj diétny plán? Siahnite po zdravej proteínovej maškrte. Na trhu existuje množstvo proteínových nápojov a tyčiniek, ktoré chutia skvelo a nepriberáte z nich, napríklad chutný proteínový kokteil Formula 1. Ako je to možné? Tento produkt obsahuje vysoko kvalitné proteíny, ktoré vás zasýtia a naopak, vďaka nízkemu pomeru sacharidov si postrážite svoju váhu. Dopriať si ho môžete kedykoľvek – na raňajky, desiatu či olovrant. Vďaka tomu, že nebudete obmedzovať svoje chute, ani nezbadáte, že ste v diétnom režime a psychická pohoda a vyrovnanosť prispeje k tomu, že svoj cieľ dosiahnete. Jednoduché, čo poviete? A ak by ste pritom chceli urobiť aj niečo pre životné prostredie, prázdne nádoby od produktov Herbalife Nutrition sa dajú bez problémov zrecyklovať – prípadne vám môžu poslúžiť ako vázy alebo nádoby na rôzne drobnosti. Fantázii sa medze nekladú!