14. február – Medzinárodný deň gýčov?

12.02.2015 20:49

Nemusí to tak byť.

A opäť je tu deň, kedy sa očakáva, že si všetci budeme povinne navzájom vyznávať a verejne prejavovať lásku. Obchodníci ešte poriadne neuskladnili zbytky vianočnej výzdoby a už sa na nás z výkladov a regálov valia srdiečka, medvedíky, plyšové vankúšiky či bonboniéry v tvare srdca.

Úbohý mních Valentín určite netušil, že v dnešnej konzumnej dobe sa jeho patronát nad zaľúbencami zmení na patronát nad ziskuchtivými obchodníkmi. Ale Valentín nemusí byť len o gýčoch a vynútených vyznaniach lásky na hracích pohľadniciach. 14. február môže byť aj dňom, kedy v uponáhľanom živote plnom povinností aspoň na chvíľu  spomalíme a pri dobrom jedle či vínku si so svojou polovičkou zaspomíname, čo krásneho sme spolu prežili, prečo sme vlastne spolu a na čo krásne v spoločnom živote sa ešte tešíte.  A nemusia pri tom nutne hrať  slaďáky, môžete si pustiť aj hardrock či heavymetal, pri ktorom ste sa zoznámili. Alebo sa len tak chyťte za ruky a prejdite sa spolu parkom či lesnou cestičkou. Nájsť si čas na seba je to, čo by malo tento deň charakterizovať predovšetkým. 

 Ale ak sa predsa len odhodláte k tomu, že chcete svoju polovičku odmeniť za jej lásku aj darčekom, urobte to s citom a nevrhnite sa na prvý gýč, ktorý uvidíte vo výklade. Chcete jej predsa ukázať, že ju ľúbite a vážite si ju. Záleží už potom len na jej osobnosti a vašej peňaženke.

 

 

Kontakt

Dámsky klub admin@damskyklub.sk