Z baníckeho oblečenia sa stal nadčasový trendy kúsok

24.09.2021 14:42

Reč je o denime

Nosíme ich všetci a v každej skrini sa nájde aspoň jeden ich kúsok. Denim sa ľahko kombinuje, a vďaka veľkému množstvu farieb, strihov je tu s nami už viac ako jedno storočie. Prečítajte si zaujímavosti o džínsoch a denime a objavte nové trendy kúsky z jesennej kolekcie značky F&F.

Trocha histórie

Tradičné rifle oslavujú už 148 rokov na trhu, kedy ich svetu v slnečnej Californii predstavil nemecký prisťahovalec Levi Strauss. Ten v roku 1873 navrhol ikonické modré nohavice pre robotníkov, zlatokopov a baníkov, ktorí potrebovali odolný odev chrániaci ich pokožku v náročných podmienkach.

Vedeli ste, prečo sa na džínsových nohaviciach prišíva maličké, piate vrecko vpredu? V minulosti ho spomínaný Levi Strauss prišil k nohaviciam preto, aby si doň mohli muži vkladať hodinky. Samotný autor však nosil hodinky v náprsnom vrecku na veste. Ďalšou vychytávkou Leviho boli aj medené cvočky. Džínsy, alebo aj levisky, mali pôvodne vrecká len našité, no tie sa pod ťažkou váhou hrúd zlata a hornín trhali. Preto sa rozhodol na ich prišitie použiť medené cvočky, ktoré odolnosť nohavíc posunuli ešte o latku vyššie.

Až o pár dekád neskôr sa rifle stali svetoznámym kúskom oblečenia. Preslávili ich hollywoodske sexsymboly, herci James Dean a Marlon Brando. Džínsy sa stali ikonou mladých, odvážnych tínedžerov a rebelov, ktorí chceli vyčnieť z davu. Ďalšou hviezdou, ktorá následne preslávila denimové nohavice bola Marilyn Monroe vo filme Mustangovia.

Obrázok, na ktorom je oblečenieAutomaticky generovaný popis

Ako kombinovať a nosiť denim

Rande v jesennom počasí? Nevadí, stavte na denimové šaty a skombinujte ich s nepremokavými šnurovacími čižmami a shopper kabelkou, do ktorej sa zmestí všetko potrebné, aj skladací dáždnik. Ak by vám bola zima, pod šaty si môžete obliecť pančušky. Nezabudnite outfit doplniť jemnými náušnicami.

Pri vytváraní denimového outfitu sa môžete inšpirovať spomínaným rebelom Jamesom Deanom – stavte na biele tričko bez rukávov, chic koženkovú bundu a pohodlné mom jeans s vysokým pásom. Doplňte ruksakom a členkovými teniskami a máte trendy nadčasový outfit, v ktorom sa budete cítiť pohodlne. Obrázok, na ktorom je oblečenie, nohavice, oblekAutomaticky generovaný popis

Ak preferujete nežnejší a elegantnejší štýl, vyskúšajte jesenný styling inšpirovaný severskou módou. Jednoduchý, no zároveň rafinovaný pulóver zahaľte do zelenej denimovej bundy, ktorá zahreje v sychravom počasí. Stačí si už len obliecť úzke nohavice, doplniť outfit jemnými náušnicami a obuť členkové čižmami so zaujímavým detailom.

Obrázok, na ktorom je oblečenieAutomaticky generovaný popis

Na stretnutie s priateľkami alebo nákupy do mesta zvoľte rifľovú košeľu, ktorú skombinujte s džegínsami s imitáciou kože. Ak by vám bolo chladno, pod košeľu si môžete dať pudrovo ružové dlhé tričko. Pri nákupoch nemôže chýbať veľká kabelka a pohodlné nepremokavé topánky. Náš tip: aby ste zvýraznili osí pás a vytvorili siluetu presýpacích hodín, pridajte tenký opasok okolo pásu.

Obrázok, na ktorom je budova, vonkajšie, stena, ženaAutomaticky generovaný popis

Skvelým príkladom je aj britská moderátorka a modelka Kelly Brook, ktorá vie, ako denim nosiť tak, aby vynikli jej ženské krivky. Objavte aj vy lásku k tejto nestarnúcej klasike – stačí len nájsť ten správny strih a odtieň.

 

Britská značka F&F prináša zákazníkom kvalitné kúsky z denimu a za dostupnú cenu. Denim je pre všetkých a každý si môže nájsť a dopriať svoje dokonalé denimové kúsky bez ohľadu na výšku, krivky, či typ postavy. F&F chce poukázať na krásu a variabilitu denimu, ktorý je vďaka svojim 100 odtieňom ideálnym kúskom do šatníka každého z nás a dajú sa s ním vytvoriť nezabudnuteľné outfity. Navyše denimové kúsky z F&F sú vyrobené udržateľným spôsobom a pri ich výrobe sa minie menej vody a nepoužívajú sa žiadne škodlivé látky. Ich celková výroba je v súlade so životným prostredím.

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria: Z baníckeho oblečenia sa stal nadčasový trendy kúsok