IKEA uvádza na trh nábytok a doplnky pre hráčov počítačových hier

20.09.2021 11:15

Počet hráčov počítačových hier na svete neustále narastá. V súčasnej dobe je ich odhadom až 2,5 miliardy. Preto je prirodzené, že sa tejto oblasti začala venovať aj spoločnosť IKEA. Nový herný sortiment, ktorý zahŕňa vyše 30 výrobkov - od nábytku po doplnky - vyvinula IKEA v spolupráci s hernou značkou Republic of Gamers (ROG). Na slovenskom trhu bude v predaji od októbra 2021.  

Cieľom IKEA je vytvárať lepší každodenný život pre čo najviac ľudí, medzi ktorých patria aj mnohí hráči, a preto bolo zavedenie herného sortimentu prirodzeným krokom. „ S vývojom dômyselného bytového zariadenia máme v IKEA dlhodobé skúsenosti, no oblasť herného sortimentu je pre nás ešte stále predmetom skúmania. Aby sme dokázali v IKEA vytvoriť výkonné riešenia pre hráčov, spojili sme sa so skutočnými odborníkmi zo sveta hier – spoločnosťou Republic of Gamers (ROG),  hovorí Ewa Rychert, Global Business Leader of Workspace v IKEA of Sweden.

ROG je podznačkou spoločnosti ASUS, ktorá navrhuje vysokokvalitné, inovatívne zariadenia a príslušenstvo pre hráčov. V hernom priemysle si udržiava vedúce postavenie a neustále hľadá nové možnosti, ako začleniť herné zariadenia do domácnosti. „ Skombinovali sme to najlepšie z oboch svetov a rozhodli sme sa zamerať na demokratizáciu hráčskej komunity tým, že budeme ponúkať funkčné, krásne a cenovo dostupné výrobky či dokonca celé herné riešenia, aby si vytúženú hernú zostavu mohol vytvoriť naozaj každý," dodáva Ewa Rychert.
 

Hráči na celom svete poznajú značku ROG, majú ju radi a vedia, že prináša na trh tie najzaujímavejšie herné inovácie. Spolupráca s odborníkmi z IKEA umožňuje spoločnosti ROG objavovať nové, zaujímavé možnosti, ako zabezpečiť hráčom doma lepší zážitok z hry,“  hovorí Kris Huang, generálny riaditeľ ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit.

 

Nový herný sortiment je určený pre hráčov PC hier a obsahuje šesť sérií výrobkov: UPPSPEL, LÅNESPELARE, MATCHSPEL, GRUPPSPEL, UTESPELARE a HUVUDSPELARE. Všetky výrobky z kolekcie UPPSPEL sú výsledkom spolupráce spoločnosti IKEA a ROG. Ostatné série vznikli v IKEA na základe poznatkov nadobudnutých počas tejto spolupráce a zabezpečia potrebnú šírku sortimentu, aby vyhovoval rôznym potrebám hráčov vzhľadom na funkciu, dizajn i cenu.

„O potrebách hráčov, ich problémoch a očakávaniach toho vieme veľa. Chceme navrhovať riešenia pre skvelý herný zážitok, ktorý vám dovolí ponoriť sa do hry naplno,“ hovorí Johnny Chan, dizajnér Republic of Gamers.

 

Nový herný sortiment pozostáva celkovo z 30 výrobkov – z nábytku, ako sú herné stoly, stoličky či zásuvkový diel, a tiež z doplnkov, ako je držiak na hrnček, držiak na kábel myši, vankúš na krk či kruhové svetlo. Nové herné stoly a stoličky v rôznych cenových úrovniach uspokoja potreby rôznych cieľových skupín.


 

Chceme, aby naše výrobky ponúkali lepšiu ergonómiu a funkcie, vďaka ktorým môžu byť hráči výkonnejší a zlepšovať sa v hre, bez toho, aby trpelo ich telo,“ hovorí dizajnér IKEA Jon Karlsson.

 

Nový herný sortiment bude dostupný v obchodnom dome IKEA Bratislava a na IKEA.sk od októbra 2021.   

 

Fotogaléria: IKEA uvádza na trh nábytok a doplnky pre hráčov počítačových hier